Till toppen

book cover

Alla har de något att frukta. Otrohet, utpressning, hämnd och död.

Allt tyder på att Elin Strands dödslista återigen är aktiverad, när en av de gängkriminella ungdomar som tidigare attackerade henne dör under dramatiska former.

De sammansvurna poliserna Eric Mikaelsson och Torbjörn Schert ‒ de enda som känner till Elins mörka hemlighet ‒ oroar sig för att inte längre kunna skydda henne när en motiverad kriminalpolis tar upp jakten, pådriven av högst personliga skäl.

Långt ifrån sitt forna jag och med den tidigare musikkarriären lagd i spillror är varje dag i fängelset en plåga för Mohammad Ahmad. En oväntad möjlighet att återerövra någonting värdefullt, och en önskan om vedergällning, tänder emellertid hans livsgnista på nytt.

Lojaliteter skiftar snabbt när före detta vänner byter sida. De överlevande från tidigare sammandrabbningar får ännu en gång sina liv sammanflätade i en otäck spiral av våld, utpressning och hämnd. Vem överlever? Vem dör? Insatserna är skyhöga och utgången oviss.

Något att frukta är den tredje och avslutande delen i den uppskattade – och lika mycket uppskakande – serien om hämnaren Elin, Instagrampolisen Eric och gangsterrapparen Mohammad och föregås i kronologisk ordning av Och sen så är jag död och Det vita spöket.

Lyssna på “Något att frukta”

Sagt om "Något att frukta"

Något att frukta är en högoktanig spänningsroman med en samhällsrealism som överträffar det mesta. Karaktärer från båda sidor av lagboken målas upp på ett trovärdigt och skrämmande sätt – utan att författaren någonsin är ställningstagande – och det är olidligt spännande ända till sista raden. Peter Johanssons spänningsromaner håller en klass som kan jämföras med stora deckarförfattare som Jens Lapidus och Anna Jansson. Han är Sveriges nutida svar på banbrytande författarskap!

Katarina Vastamäki, redaktionschef

Med Något att frukta sätter Peter Johansson fingret på den varböld som är vårt samtida Sverige. En hårdkokt thriller á la Mickey Spillane som får oss att känna med offren och njuta när förövarna faller – och här faller de tungt. Det här är precis vad svensk spänningslitteratur behöver.

Cyril Hellman, författare och journalist

book cover

”Det vita spöket” är den direkta, men fristående fortsättningen på spänningsromanen ”Och sen så är jag död”.

Efter att mot alla odds ha överlevt ett ohyggligt övergrepp lever Elin ett tillbakadraget liv där hon bearbetar sitt trauma och bidar sin tid. När hon plötsligt nås av fruktansvärda nyheter om en vän, ger hon upp sin dolda tillvaro för att skipa sin egen rättvisa.

Ett skoningslöst överfall tvingar in Stockholmspolisen Eric i en akut livskris. När sedan hans ärlighet blir ifrågasatt från flera håll väljer han att ge alla fingret och istället börja söka efter kvinnan han aldrig riktigt kunnat glömma.

Gangsterrapparen Mohammad avtjänar ett flerårigt straff på sluten anstalt. Samtidigt som hans musik gör succé på topplistorna kan han inte släppa tanken på de gängbröder han fintades att elda upp under en musikvideoinspelning. Då polisen inte gör tillräckligt för att lösa fallet tror sig Mohammad ha löst mysteriet på egen hand och beordrar sina soldater att hämnas hänsynslöst.

”Det vita spöket” är en våldsam och otäck spänningsroman i högt tempo, där vi återknyter kontakten med de överlevande från den första boken.

Lyssna på "Det vita spöket"

Sagt om "Det vita spöket"

Elin har under en tid i ensamhet slagits mot demoner hon kanske aldrig blir kvitt. Nu tvingas hon åter ta till våld för att skipa sin egen, hårda rättvisa.
Och när hon gör det, vill du inte stå i vägen.
Anders Tengner, författare och journalist

Det vita spöket är en bok som, precis likt debuten, stannar kvar i tankarna av en mängd olika anledningar. Bland annat för att den är förbaskat spännande och medryckande.
Peter Westberg, författare

Pulp på svenska: Hårt, tufft och ibland rått.

Bengt Eriksson, Deckarlogg

Årets bästa bok.

@dyslektikerns_pockethylla

book cover

”Och sen så är jag död” är en mörk spänningsroman som bitvis är riktigt otäck.

Artonårige Ali kämpar målmedvetet för att förtjäna respekt och plats i ett av de multikriminella gäng som härjar i Stockholmsförorterna kring Järvafältet. Han är villig att gå mycket långt för att dra in cashen som krävs.

Eric, instagrampolisen, tvingas lämna vardagslunken för en privatjakt efter stulna ägodelar som, om de avslöjas för omvärlden, kan krossa hans karriär.

Mohammad – a.k.a. Mo Mad – gängledaren och gangsterrapparen, som byggt sin artistkarriär på köpta streams finansierade av drogförsäljning, har en plan om hur han skall lyfta sin image rejält och dominera scenen.

Den vackra änkan Elin, ännu inte fyllda fyrtio, lever ett tillbakadraget liv i Hässelby Villastad. Hon rör sig ogärna utomhus och sköter sitt jobb mestadels hemifrån. En vårnatt inträffar hennes värsta mardröm. Två gängmedlemmar bryter sig in och våldför sig brutalt på henne. Efter timmar av övergrepp, misshandel och förnedring tar händelserna en oväntad vändning och Elin får övertaget.

Lyssna på “Och sen så är jag död”

Sagt om debutromanen

Galet skön debut i hårdkokt stil. Det är våldsamt, rappt, humoristiskt och ett samtidsdokument. En riktig bladvändare!
@camilla_pocketlover

“Och sen så är jag död” är en brutal, mörk, spännande och väldigt välskriven debut.
Peter Westberg, författare

Obevekligt och opolitiskt korrekt.
En ovanlig debut!
Dan Buthler, författare

”Och sen så är jag död” är lika spännande som skrämmande.
Peter Carlén, Ljudboksbloggen

Välskriven, rapp och underhållande!
Katerina Janouch, författare och samhällsdebattör